- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
SPAGHETTINI Z PIECZARKAMI A’LA TRUFLE
1/3 kostki masła, nieco oliwki z oliwek, 0,25 kg pieczarek o brązowych kapeluszach, parmezan, sól.
Poszatkowane pieczarki wrzucić tylko na chwilę na wrzące masło z dodatkiem oliwki. Mają pozostać prawie surowe! Na koniec lekko posolić.
Nakładać na talerz z ugotowanymi spaghettini i posypać parmezanem.
W tej postaci smakowo mogą kojarzyć się z truflami.
1/3 kostki masła, nieco oliwki z oliwek, 0,25 kg pieczarek o brązowych kapeluszach, parmezan, sól.
Poszatkowane pieczarki wrzucić tylko na chwilę na wrzące masło z dodatkiem oliwki. Mają pozostać prawie surowe! Na koniec lekko posolić.
Nakładać na talerz z ugotowanymi spaghettini i posypać parmezanem.
W tej postaci smakowo mogą kojarzyć się z truflami.