Španělský ptáček

Kasiekes

Member
Maj 28, 2011
522
0
0
Przepis pochodzi ze strony http://www.mamincinyrecepty.cz/
Jedno z dań kuchni czeskiej.



SKŁADNIKI
8 kotletów
duża cebula
4 korniszony
2 jajka
8 płatków boczku
2 kawałki dowolnej kiełbasy
8 łyżek musztardy
sól, pieprz, tłuszcz

SOS:
1 jajko, 2-3 łyżki mąki, kostka rosołowa, 1,3 l wody, 3 łyżki wody z ogórków, 4 korniszony.

Kotlety potłuc i przyprawić. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki, kiełbasę bez skóry na ćwiartki, ogórki na pół (wszystko wzdłuż).
mięso natrzeć z jednej strony musztardą, położyć plasterek boczku i po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Zawinąć, związać nitką lub spiąć wykałaczkami.

Posiekaną cebulę zeszklić, rolady obsmażyć z każdej strony. rozpuścić kostkę rosołową w 1,3 l wody, wlać do rolad, dusić 90-100 minut, mieszać od czasu do czasu.

Jajko i ogórki posiekać.

Rolady wyjąć, do sosu dodać jajko i ogórki, podgrzać. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do sosu razem z solą i pieprzem. Dolać sok z ogórków, gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku.

Podawać najlepiej z ziemniakami.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy