Przepis pochodzi ze strony http://www.mamincinyrecepty.cz/
Jedno z dań kuchni czeskiej.
SKŁADNIKI
8 kotletów
duża cebula
4 korniszony
2 jajka
8 płatków boczku
2 kawałki dowolnej kiełbasy
8 łyżek musztardy
sól, pieprz, tłuszcz
SOS:
1 jajko, 2-3 łyżki mąki, kostka rosołowa, 1,3 l wody, 3 łyżki wody z ogórków, 4 korniszony.
Kotlety potłuc i przyprawić. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki, kiełbasę bez skóry na ćwiartki, ogórki na pół (wszystko wzdłuż).
mięso natrzeć z jednej strony musztardą, położyć plasterek boczku i po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Zawinąć, związać nitką lub spiąć wykałaczkami.
Posiekaną cebulę zeszklić, rolady obsmażyć z każdej strony. rozpuścić kostkę rosołową w 1,3 l wody, wlać do rolad, dusić 90-100 minut, mieszać od czasu do czasu.
Jajko i ogórki posiekać.
Rolady wyjąć, do sosu dodać jajko i ogórki, podgrzać. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do sosu razem z solą i pieprzem. Dolać sok z ogórków, gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku.
Podawać najlepiej z ziemniakami.
Jedno z dań kuchni czeskiej.
SKŁADNIKI
8 kotletów
duża cebula
4 korniszony
2 jajka
8 płatków boczku
2 kawałki dowolnej kiełbasy
8 łyżek musztardy
sól, pieprz, tłuszcz
SOS:
1 jajko, 2-3 łyżki mąki, kostka rosołowa, 1,3 l wody, 3 łyżki wody z ogórków, 4 korniszony.
Kotlety potłuc i przyprawić. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki, kiełbasę bez skóry na ćwiartki, ogórki na pół (wszystko wzdłuż).
mięso natrzeć z jednej strony musztardą, położyć plasterek boczku i po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Zawinąć, związać nitką lub spiąć wykałaczkami.
Posiekaną cebulę zeszklić, rolady obsmażyć z każdej strony. rozpuścić kostkę rosołową w 1,3 l wody, wlać do rolad, dusić 90-100 minut, mieszać od czasu do czasu.
Jajko i ogórki posiekać.
Rolady wyjąć, do sosu dodać jajko i ogórki, podgrzać. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do sosu razem z solą i pieprzem. Dolać sok z ogórków, gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku.
Podawać najlepiej z ziemniakami.
Ostatnią edycję dokonał moderator: