Španělský ptáček

Kasiekes

Member
Maj 28, 2011
522
0
0
Roladki z kotletów wołowych z mojej ukochanej kuchni czeskiej:)

http://recepty.vareni.cz/klasicky-spanelsk...cek/fotografie/



8 średnio grubych kotletów wołowych
cebula
8 plastrów boczku
2 pętka kiełbasy
8 ogórków kiszonych albo konserwowych
2-3 łyżki zalewy z ogórków
3 jajka na twardo
8 łyżek musztardy
1,3 l wody
kostka bulionu wołowego
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz


Mięso uklepać na cienko, ale uważać, żeby nie zrobić dziury. Posolić i popieprzyć. Dwa jajka pokroić na ćwiartki, 4 ogórki na połówki, kiełbasę obrać i przekroić wzdłuż na ćwiartki. Mięso posmarować musztardą i na każdy położyć plaster boczku. Na środku ułożyć po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Zawinąć mięso, związać nitką tak, by środek nie mógł wypaść.
Cebulę posiekać, podsmażyć. Na złota cebulę ułożyć roladki, obsmażyć z każdej strony. Wm międzyczasie rozrobić bulion z kostki. Roladki zalać wywarem, przykryć pokrywką i mieszając od czasu do czasu dusić 90-120 minut.
Pozostałe ogórki i jajko pokroić w drobna kostkę. Roladki wyjąć i trzymać w cieple. Do sosu dodać jajko i ogórki, podgotować. W szklance rozmieszać mąkę, sól i pieprz, dodać do sosu. Wlać również zalewę z ogórków, mieszając od czasu do czasu gotować na małym ogniu 10 minut. Doprawić do smaku, włożyć roladki do środka, żeby się podgrzały.
 

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,694
12
38
Super, dzięki za wpisanie
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy