Pracy przy tych ziemniaczkach nie ma wcale. Trzeba tylko pamietac , zeby ok. godzine przed obiadem czy kolacja wstawic je do piekarnka. Proste i smaczne.
liczba porcji: dla 3 osob
po 3 niewiekie ziemniaki na pakiecik (w mundurkach pokrojone w poprzek na polowki)
1 cebula pokrojona w cienkie poltalarki
6 zabkow czosnku pokrojonych w plasterki
po 1 lyzeczce suszonego rozmarynu i majeranku
sol morska i pieprz do smaku
3 lyzki startego parmezanu
oliwa do spryskania folii i ziemniakow
Na 3 odpowiedniu duzych i wysmarowanych oliwa arkuszach folii aluminiowej rozkladany ziemniaczki, cebule, czosnek. Spryskujemy oliwa, posypujemy ziolami, sola, pieprzem i parmezanem. Szczelnie zawijamy pakieciki. Wstawiamy do goracego pieca (200-220 stopni) na 50- 60 min, az ziemniaczki sie zrumienia.

liczba porcji: dla 3 osob
po 3 niewiekie ziemniaki na pakiecik (w mundurkach pokrojone w poprzek na polowki)
1 cebula pokrojona w cienkie poltalarki
6 zabkow czosnku pokrojonych w plasterki
po 1 lyzeczce suszonego rozmarynu i majeranku
sol morska i pieprz do smaku
3 lyzki startego parmezanu
oliwa do spryskania folii i ziemniakow
Na 3 odpowiedniu duzych i wysmarowanych oliwa arkuszach folii aluminiowej rozkladany ziemniaczki, cebule, czosnek. Spryskujemy oliwa, posypujemy ziolami, sola, pieprzem i parmezanem. Szczelnie zawijamy pakieciki. Wstawiamy do goracego pieca (200-220 stopni) na 50- 60 min, az ziemniaczki sie zrumienia.