Staropolska baba puchowa

ewa77

Member
Sty 6, 2009
333
0
0
Babka wyrasta juz w foremce i nie wiem czy tak ma byc ,ale ciasto bylo dosc klejace sie, dosypywalam maki nawet duzo i wciaz sie kleilo wiec zostawilam go takie klejace sie .Zobaczymy co to z tego wyjdzie, ale ogolnie drozdzowe mnie nie lubi
icon_neutral.gif
Zajrzalam do foremki i rosniea wraz z nim moja nadzieja,ze moze nie zbabralam tak go do konca i babka na swieta bedzie.
lecker.gif

nikka

Member
Kwi 21, 2007
341
0
0
Znalazłam tę babkę w książce Vitry i chcę dać jej szansę. Nie przeraża mnie ilość żółtek, ale obawiam się ilości babek, które wyjdą z takiej porcji. Mała_Mi - mówisz, że wyszły Ci dwie babki. Czy byłabyś tak miła i napisała mi jaką pojemność mają Twoje foremki do babki? Mogłabyś np. zmierzyć objętością wody
icon_smile.gif

Mam jedną sporą foremkę i nie wiem jakich proporcji użyć.

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
nikka @ 31 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1274355Znalazłam tę babkę w książce Vitry i chcę dać jej szansę. Nie przeraża mnie ilość żółtek, ale obawiam się ilości babek, które wyjdą z takiej porcji. Mała_Mi - mówisz, że wyszły Ci dwie babki. Czy byłabyś tak miła i napisała mi jaką pojemność mają Twoje foremki do babki? Mogłabyś np. zmierzyć objętością wody
icon_smile.gif

Mam jedną sporą foremkę i nie wiem jakich proporcji użyć.
Z tej proporcji wychodzą 2 babki pieczone, w foremce o pojemności 1.5 litra.
lecker.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Mariaanno, dziękuję za pomoc!
wink.gif

Trzymam kciuki, nikka!
icon_biggrin.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy