- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na tę pyszną zupę pochodzi z książki Marji Disslowej "Jak gotowac" z 1930r.
1 l mleka
50 g czekolady
2 łyżeczki kakao
3 łyżki cukru
2 żółtka
1 łyżka rumu
garść rodzynek
ryż
Ryż ugotować.
W tym czasie zagotować mleko z czekoladą, kakao, rumem i rodzynkami. Zdjąć z palnika.
Żółtka utrzeć z cukrem. Żółtka ostrożnie wlać do zupy, mieszając.
Zupę podawać ciepłą, z ryżem.

1 l mleka
50 g czekolady
2 łyżeczki kakao
3 łyżki cukru
2 żółtka
1 łyżka rumu
garść rodzynek
ryż
Ryż ugotować.
W tym czasie zagotować mleko z czekoladą, kakao, rumem i rodzynkami. Zdjąć z palnika.
Żółtka utrzeć z cukrem. Żółtka ostrożnie wlać do zupy, mieszając.
Zupę podawać ciepłą, z ryżem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: