- Sie 22, 2006
- 974
- 0
- 0
Porcja dla 2 osób:
* 2 piersi z kurczaka,
* 4 łyżki oleju,
* 4 łyżki sosu sojowego,
* około 40g świeżego imbiru,
* 2 ząbki czosnku,
* pół soku z cytryny,
* pół łyżeczki miodu,
* szczypta soli,
* ewentualnie szczypta pieprzu kajeńskiego.
1. Czosnek i imbir drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami.
2. Pierś z kurczaka natrzeć mieszanką i pozostawić na min. pół godziny, przed grillowaniem mięso oczyścić z marynaty.
3. Piec na grillu około 5 minut z każdej strony (na elektrycznym dwustronnym w ogóle wystarczy 5 minut).
Pierś przyrządzona w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Polecam!
Przepis inspirowany przepisami z książki "Grill potrawy z rusztu i ogniska" Macieja Kuronia.

* 2 piersi z kurczaka,
* 4 łyżki oleju,
* 4 łyżki sosu sojowego,
* około 40g świeżego imbiru,
* 2 ząbki czosnku,
* pół soku z cytryny,
* pół łyżeczki miodu,
* szczypta soli,
* ewentualnie szczypta pieprzu kajeńskiego.
1. Czosnek i imbir drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami.
2. Pierś z kurczaka natrzeć mieszanką i pozostawić na min. pół godziny, przed grillowaniem mięso oczyścić z marynaty.
3. Piec na grillu około 5 minut z każdej strony (na elektrycznym dwustronnym w ogóle wystarczy 5 minut).
Pierś przyrządzona w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Polecam!
Przepis inspirowany przepisami z książki "Grill potrawy z rusztu i ogniska" Macieja Kuronia.
