Stek z tuńczyka z sosem pomarańczowym*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
2 steki z tuńczyka
2 pomarańcze
pieprz
sól
oliwa
mąka
ew. likier pomarańczowy
Tuńczyka, posolić obtoczyć w mące i smażyć na oliwie 3 min z każdej strony. Zdjąć z patelni .Skórę z 1 pomarańczy zetrzeć na patelnię, następnie wcisnąć sok z pomarańczy, zagęścić szczypta mąki. Doprawić.
Sosem polać tuńczyka i jeść.
Do sosu można wlać parę kropel alkoholu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy