Strucla raz jeszcze

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Tak tu rozprawiacie o tych struclech i mi sie przypomniała jedna co ją miałam w kolejce a teraz przepisu nie mam.
icon_sad.gif


To było ciasto drożdżowe zagniatane bez zaczynu i potem zamrażane z nadzieniem orzechowym....

Wiecie co to było?
 

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Ja chyba wiem
icon_smile.gif


Moze to to ciasto:

Ciasto mrozone z orzechami
autor: oliwia99
przepis pochodzi ze strony Moje dziela kulinarne
data dodania: 07.10.2003 13:44

Ulubione ciasto mojego Taty, moze i wkrotce mojego Meza
icon_smile.gif


skladniki
- 3 jaja
- 2-3 lyzki zimnego mleka
- 30 g drozdzy
- 180g masla
- 2 lyzki cukru
- maki tyle ile zabiora jajka
- 180g cukru
-180g zmielonych orzechow

sposób przygotowania
3 zoltka, mleko, drozdze, maslo, 2 lyzki cukru i make zagniesc i schowac na noc do lodowki.

Na nastepny dzien rozwalkowac i das mase: ubic piane z 3 bialek, dodac 180g cukru i orzechow. Wymieszac i dac na ciasto. Zwinac jak rolade. Piec w nagrzanym do 200*C piekarniku.

Uprzedzam: ciasto zawsze troche peknie. Ale jest wilgotne i pyszne.
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
upiekłam w foremkach do muffinek, nie dostawiałam do lodówki, trochę za słodkie nadzienie ale pyszne ogólnie
 

Załączniki

  • DSC00470.JPG
    DSC00470.JPG
    376.8 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy