Strzępki z boczniaków

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
uwielbiam takie flaczki!!!! ta zupa jest przepyszna!!!! przepis mam jeszcze z mniama
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
Ja właściwie robię podobnie, tylko na oko, bo ze 20 lat tak je gotuję. Pokrojone w paseczki boczniaki smażę na oleju albo maśle klarowanym tak długo aż wyparuje sok, teraz do takich odparowanych dodałam od razu cebulkę w piórkach, przesmażyłam trochę razem i oprószyłam mąką - to wszystko razem do wody z warzywami. Teraz kilkanaście minut i doprawić na dość ostro. Można dodać łychę koncentratu.
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków-właściwíe nawet nie wiem czemu,..
 

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
To jeszcze Cię czeka wiele przyjemności moje dziecko
icon_mrgreen.gif

Od kilku lat kupuję w sklepach ogrodniczych kostkę słomy z zaszczepionym boczniakiem i w sezonie 2-3 razy mam grzybobranie:)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy