- Sie 28, 2005
- 8,204
- 1,713
- 113
Bez soli, bez cukru, bez pieprzu i bez majonezu, śmietany, oliwy czy co tam jeszcze.
Znalazłam ją w książce Caldicottów "Smaki świata" razem z przepisem na ful . Była sobie tam od zawsze, ale zauważyłam ją dopiero teraz.
Skład najprostszy:
1 długi ogórek ( albo 2-4 gruntowe)
4 pomidory duże i soczyste
świeża mięta,
1-2 czerwone cebule
sok z cytryny .
Pomidory i ogórki ( obrane jeśli gruntowe) pokroić w kostkę o boku ca 1,5 cm. Listki świeżej mięty posiekać. Czerwoną cebulę poplasterkować, ale plastry muszą być cieniutkie, niemal przezroczyste.
Całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny dość obficie i można jeść.
Znalazłam ją w książce Caldicottów "Smaki świata" razem z przepisem na ful . Była sobie tam od zawsze, ale zauważyłam ją dopiero teraz.
Skład najprostszy:
1 długi ogórek ( albo 2-4 gruntowe)
4 pomidory duże i soczyste
świeża mięta,
1-2 czerwone cebule
sok z cytryny .
Pomidory i ogórki ( obrane jeśli gruntowe) pokroić w kostkę o boku ca 1,5 cm. Listki świeżej mięty posiekać. Czerwoną cebulę poplasterkować, ale plastry muszą być cieniutkie, niemal przezroczyste.
Całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny dość obficie i można jeść.