Jest tu sporo miłosniczek surówki z kapusty, postanowiłam więc dodac jeszcze inny przepis na kapustę dwudniową.
Właśnie jest to tylko kapusta. Przepis jest bardzo łatwy a tajemnica to sos.
Na jesieni byłam na imprezie plenerowej. Było sporo różnych sałatek, surówek a właśnie ta surówka z kapusty znikneła najszybciej. Kiedy poprosiłam o przepis, to zdziwił mnie skład sosu, bo to taki miszung mi się wydał - sama chyba bym nie skomponowała takiej mieszanki.
Sos (proporcje):
5 łyżek majonezu
1 łyzka musztardy
1 łyżka ketczupu
1 łyżka chrzanu
2 łyżki (czubate) cukru
2 łyżki oleju
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
Wszystkie składniki wymieszac, zalać sosem poszatkowaną kapustę białą, wymieszać. Potem kilka razy mieszać. Najlepiej zrobic rano i jest dobra na obiad. Jeszcze lepsza jest na drugi dzień.
Właśnie jest to tylko kapusta. Przepis jest bardzo łatwy a tajemnica to sos.
Na jesieni byłam na imprezie plenerowej. Było sporo różnych sałatek, surówek a właśnie ta surówka z kapusty znikneła najszybciej. Kiedy poprosiłam o przepis, to zdziwił mnie skład sosu, bo to taki miszung mi się wydał - sama chyba bym nie skomponowała takiej mieszanki.
Sos (proporcje):
5 łyżek majonezu
1 łyzka musztardy
1 łyżka ketczupu
1 łyżka chrzanu
2 łyżki (czubate) cukru
2 łyżki oleju
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
Wszystkie składniki wymieszac, zalać sosem poszatkowaną kapustę białą, wymieszać. Potem kilka razy mieszać. Najlepiej zrobic rano i jest dobra na obiad. Jeszcze lepsza jest na drugi dzień.