Surówka z białej kapusty z miętą i cytryną

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
kapustę poszatkować w mikserze
wsypać 2 - 3 łyżki soli
odstawić

po 1 h kapustę wypłukać dość dokładnie.

Sos:
utrzeć:
sok z 1 cytryny + 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, swieża mięta + pół łyżeczki mięty suszonej, duuuużo pieprzu

Kapustę osączyć, wymieszać z sosem. Odstawić na pół godziny do lodówki

nbNhKU75bt3RiJejMX.jpg
 

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
a to by chyba bylo cos dla mnie.Uwielbiam swieza miete.

Tylko waham sie przed tym soleniem i wylewaniem soku i plukaniem. Wszystkie witaminki sie straca.
Zrobie bez plukania , z mniejsza iloscia soli.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy