- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
kapustę poszatkować w mikserze
wsypać 2 - 3 łyżki soli
odstawić
po 1 h kapustę wypłukać dość dokładnie.
Sos:
utrzeć:
sok z 1 cytryny + 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, swieża mięta + pół łyżeczki mięty suszonej, duuuużo pieprzu
Kapustę osączyć, wymieszać z sosem. Odstawić na pół godziny do lodówki
wsypać 2 - 3 łyżki soli
odstawić
po 1 h kapustę wypłukać dość dokładnie.
Sos:
utrzeć:
sok z 1 cytryny + 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, swieża mięta + pół łyżeczki mięty suszonej, duuuużo pieprzu
Kapustę osączyć, wymieszać z sosem. Odstawić na pół godziny do lodówki