- Lut 28, 2006
- 7,620
- 1
- 38
Bardzo smaczna radosna twórczość, bez wybrzydzania zjadł nawet połówek nieprzepadający za czerwoną kapustą.
0,5 średniej główki czerwonej kapusty
1 średnia cebula
1 kopiasta łyżka chrzanu (ja miałam domowy, osobiście robiony, więc był uczciwy i ostry, kupnego trzeba będzie dać więcej)
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
2 łyżki białego octu winnego
2 łyżki oliwy extra vergine
Kapustę i cebulę drobniutko zszatkować, posypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na chwilę, żeby puściła sok, chrzan wymieszać z octem i oliwą na jednolitą emulsję, wlać do surówki i wymieszać, dobrze jest odstawić na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły, ale nie jest to konieczne.
0,5 średniej główki czerwonej kapusty
1 średnia cebula
1 kopiasta łyżka chrzanu (ja miałam domowy, osobiście robiony, więc był uczciwy i ostry, kupnego trzeba będzie dać więcej)
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
2 łyżki białego octu winnego
2 łyżki oliwy extra vergine
Kapustę i cebulę drobniutko zszatkować, posypać solą i cukrem, wymieszać i odstawić na chwilę, żeby puściła sok, chrzan wymieszać z octem i oliwą na jednolitą emulsję, wlać do surówki i wymieszać, dobrze jest odstawić na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły, ale nie jest to konieczne.