- Lip 13, 2009
- 137
- 0
- 0
Składniki:
1 brokuł
woda
sól
sos:
2 - 3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyzki octu vinegar
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
1/3 szkl. oleju lub oliwy
sól, pieprz, cukier
Brokuła pokroić na małe cząstki. Wodę z solą zagotować wrzucić do niej kawałki brokuła na 5 - 6 minut. Zaharotwać zimną wodą. Odstawić do wysuszenia, po dokładnym osuszeniu polać brokułka sosem i odstawić na 1/2 -1 godz do lodówki.
Podawać do obiadu bądz grilla.
Smacznego
1 brokuł
woda
sól
sos:
2 - 3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyzki octu vinegar
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
1/3 szkl. oleju lub oliwy
sól, pieprz, cukier
Brokuła pokroić na małe cząstki. Wodę z solą zagotować wrzucić do niej kawałki brokuła na 5 - 6 minut. Zaharotwać zimną wodą. Odstawić do wysuszenia, po dokładnym osuszeniu polać brokułka sosem i odstawić na 1/2 -1 godz do lodówki.
Podawać do obiadu bądz grilla.
Smacznego