Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z kalafiora
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="E_S_C" data-source="post: 759777" data-attributes="member: 11088"><p>Ja zainspirowana restauracyjnym smakiem surówki z kalafiora , metodą prób i błędów doszłam do następującego przepisu:</p><p>SamsElki surówka z kalafiora</p><p>Składniki:</p><p>1/4 małego pora</p><p>1/4 puszki kukurydzy </p><p>1/2 kalafiora </p><p>Olej, majonez, sól, pieprz</p><p>Kalafiora myjemy, parzymy ( ja wkładam go do zlewu i oblewam gorącą wodą z czajnika) i tarkujemy na tarce do sztkowania kapusty ( Powinny wyjść cienkie plasterki). Pora kroimy wzdłóż na 4 a potem na dosyć drobne plasterki, parzymy na sitku, i razem z kukurydzą dodajemy do kalafiora. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy trochę oliwy i łyżkę majonezu. Oczywiście sos do tej surówki jest dowolny, jednak próbowałam ją robić z samym majonezem, z sosem czosnkowym, oraz sosem jogurtowym. W tej wersji najlepiej się komponuje. </p><p>Pozdrawiam i życzę smacznego </p><p>Ela</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="E_S_C, post: 759777, member: 11088"] Ja zainspirowana restauracyjnym smakiem surówki z kalafiora , metodą prób i błędów doszłam do następującego przepisu: SamsElki surówka z kalafiora Składniki: 1/4 małego pora 1/4 puszki kukurydzy 1/2 kalafiora Olej, majonez, sól, pieprz Kalafiora myjemy, parzymy ( ja wkładam go do zlewu i oblewam gorącą wodą z czajnika) i tarkujemy na tarce do sztkowania kapusty ( Powinny wyjść cienkie plasterki). Pora kroimy wzdłóż na 4 a potem na dosyć drobne plasterki, parzymy na sitku, i razem z kukurydzą dodajemy do kalafiora. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy trochę oliwy i łyżkę majonezu. Oczywiście sos do tej surówki jest dowolny, jednak próbowałam ją robić z samym majonezem, z sosem czosnkowym, oraz sosem jogurtowym. W tej wersji najlepiej się komponuje. Pozdrawiam i życzę smacznego Ela [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka z kalafiora
Bottom