- Sty 2, 2008
- 13,195
- 7,900
- 113
Zalegało mi pół kalafiora w lodówce, a że gotowanego za bardzo nie lubię, zrobiłam surówkę:
Składniki:
pół kalafiora
2 zielone ogórki gruntowe (średniej wielkości)
3 łyżki kukurydzy z puszki
kilka gałązek koperku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Kalafior zetrzeć za tarce na tych oczkach, gdzie ogórki na mizerię. Dodać ogórki starte na grubsze wiórki, posiekany koperek i pozostałe składniki. Wymieszać, odstawić na ok. pół godziny, żeby się smaki "przegryzły".
Ja lubię surowego kalafiora, więc mi smakuje, taka fajnie chrupka jest.

Składniki:
pół kalafiora
2 zielone ogórki gruntowe (średniej wielkości)
3 łyżki kukurydzy z puszki
kilka gałązek koperku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Kalafior zetrzeć za tarce na tych oczkach, gdzie ogórki na mizerię. Dodać ogórki starte na grubsze wiórki, posiekany koperek i pozostałe składniki. Wymieszać, odstawić na ok. pół godziny, żeby się smaki "przegryzły".
Ja lubię surowego kalafiora, więc mi smakuje, taka fajnie chrupka jest.