Pyszna, chrupiąca surówka, słodko kwaśna:
1 kalarepa obrana
3 ogórki gruntowe duże obrane(daję przerosniete, ktore nie nadaja sie juz do kiszenia)
sok z cytryny
1 lyzka stolowa miodu (daje spadziowy)
sol
pieprz
olej lniany (ja zawsze daje lniany ale moze byc dobra oliwa z oliwek)
Kalarepy ma być mniej niż ogórków. Kalarepe i ogorki wrzucam do malaksera z tarczą o dużych oczkach, przyprawiam do smaku i od razu podaje. Przyrządzona wcześniej puszcza dużo soku. Obecnie jest to moja ulubiona letnia surówka.
1 kalarepa obrana
3 ogórki gruntowe duże obrane(daję przerosniete, ktore nie nadaja sie juz do kiszenia)
sok z cytryny
1 lyzka stolowa miodu (daje spadziowy)
sol
pieprz
olej lniany (ja zawsze daje lniany ale moze byc dobra oliwa z oliwek)
Kalarepy ma być mniej niż ogórków. Kalarepe i ogorki wrzucam do malaksera z tarczą o dużych oczkach, przyprawiam do smaku i od razu podaje. Przyrządzona wcześniej puszcza dużo soku. Obecnie jest to moja ulubiona letnia surówka.

Ostatnią edycję dokonał moderator: