Surówka z kapusty
Składniki:
kapusta biała - 250 g ( najbardziej soczysta jest kapusta miękka nie zbita)
marchew - 70 g
jabłko (polecam Gala wtedy nie trzeba obierać i surówka jest kolorowa
)
cukier - 1 płaska łyżeczka
sól -1/2 łyżeczki
ocet winny - 1 łyżka
olej z pestek winogron - 2 łyżeczki
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, z jabłka wykroić gniazda nasienne.Wszystko wrzucić do naczynia , obroty 4 czas 10 sek, pomagać sobie kopystka, jak za mało grube to jeszcze dodać kilka sek.
Składniki:
kapusta biała - 250 g ( najbardziej soczysta jest kapusta miękka nie zbita)
marchew - 70 g
jabłko (polecam Gala wtedy nie trzeba obierać i surówka jest kolorowa
cukier - 1 płaska łyżeczka
sól -1/2 łyżeczki
ocet winny - 1 łyżka
olej z pestek winogron - 2 łyżeczki
Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, z jabłka wykroić gniazda nasienne.Wszystko wrzucić do naczynia , obroty 4 czas 10 sek, pomagać sobie kopystka, jak za mało grube to jeszcze dodać kilka sek.