- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Tradycyjna surówka z tartej marchwi, wzbogacona smakiem pomarańczy. Ten dodatek naprawdę robi przepyszną różnicę (zwłaszcza dla osób, nie mogących jeść surowych jabłek, jak ja). W wersji de luxe dodatkowo z ananasem z puszki. Obie wersje są wyjątkowo godne polecenia. Moja ulubiona, jeśłi chodzi o marchewkę
Źródło: http://uwielbiamgotowac.blogspot.com/2011/...pomaranczy.html
Dodatek ananasa: Ilona.
Dodatek rodzynek: ja.
4 duże marchewki
1 pomarańcza
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
ew. 1/2 puszki ananasa
ew. rodzynki
Marchewki obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Pomarańczę obrać, pokroić w plastry a następnie w kostkę. Dodać wraz z sokiem, który wyciekł przy krojeniu do marchewki. Doprawić cukrem i sokiem z cytryny, aby surówka była słodko-kwaskowa. Ewentualnie dodać także pokrojonego drobno ananasa i/lub rodzynki.

Źródło: http://uwielbiamgotowac.blogspot.com/2011/...pomaranczy.html
Dodatek ananasa: Ilona.
Dodatek rodzynek: ja.

4 duże marchewki
1 pomarańcza
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
ew. 1/2 puszki ananasa
ew. rodzynki
Marchewki obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Pomarańczę obrać, pokroić w plastry a następnie w kostkę. Dodać wraz z sokiem, który wyciekł przy krojeniu do marchewki. Doprawić cukrem i sokiem z cytryny, aby surówka była słodko-kwaskowa. Ewentualnie dodać także pokrojonego drobno ananasa i/lub rodzynki.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: