- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Proporcje warzyw w zal. od tego ile kto potrzebuje ( ja najczęściej dla siebie samej robię z jednej marchwi, resztę dodaję proporcjonalnie, np. pół małej cebuli, pół jabłka)
marchew
jabłko
cebula
na sos:
sok z cytryny/biały ocet winny (1 łyżka)
olej/oliwa (3 łyżki)
sól
ew. cukier do smaku.
cebulę pokroić w kostkę ( raczej drobną), posolić aby lekko zmiękła
marchew zetrzeć na tarce ( drobne oczka)
jabłko pokroić w kostkę tak jak cebulę.
wymieszać ze sobą.
dodać sos
sok i olej energicznie wymieszać aż do uzyskania emulsji
połączyć z surówką.
najczęściej podaję do dań z ostrym sosem chrzanowym
marchew
jabłko
cebula
na sos:
sok z cytryny/biały ocet winny (1 łyżka)
olej/oliwa (3 łyżki)
sól
ew. cukier do smaku.
cebulę pokroić w kostkę ( raczej drobną), posolić aby lekko zmiękła
marchew zetrzeć na tarce ( drobne oczka)
jabłko pokroić w kostkę tak jak cebulę.

wymieszać ze sobą.

dodać sos
sok i olej energicznie wymieszać aż do uzyskania emulsji
połączyć z surówką.

najczęściej podaję do dań z ostrym sosem chrzanowym