- Gru 11, 2008
- 1,762
- 0
- 0
Bardzo ciekawe połączenie, mnie urzekło i jest do powtórki. Przepis powstał pod wpływem chwili, po przeczytaniu kilku przepisów w internecie i zmiksowaniu w jedną całość
Niestety proporcje na oko
-truskawki
-ogórek (żeby wyszło tyle samo ile truskawek)
-odrobina soli i cukru
-pieprz czarny świeżo zmielony
Truskawki i ogórka pokroić w plasterki. Posypać solą i cukrem do smaku, mają jedynie uzupełniać smak a nie go dominować. Delikatnie wymieszać, posypać dość obficie świeżo zmielonym pieprzem i znów wymieszać. Zostawić żeby smaki się nieco przegryzły.
Możnaby w sumie dodać soku z cytryny i w nim wymieszać przyprawy a potem polać, ale dla mnie kwaskowatość truskawek jest wystarczająca. Wariacja ze świeżą miętą mogłaby być równie smaczna. Fenomenalne jest połączenie czarnego pieprzu z truskawkami.
Ja podałam z kopytkami
-truskawki
-ogórek (żeby wyszło tyle samo ile truskawek)
-odrobina soli i cukru
-pieprz czarny świeżo zmielony
Truskawki i ogórka pokroić w plasterki. Posypać solą i cukrem do smaku, mają jedynie uzupełniać smak a nie go dominować. Delikatnie wymieszać, posypać dość obficie świeżo zmielonym pieprzem i znów wymieszać. Zostawić żeby smaki się nieco przegryzły.
Możnaby w sumie dodać soku z cytryny i w nim wymieszać przyprawy a potem polać, ale dla mnie kwaskowatość truskawek jest wystarczająca. Wariacja ze świeżą miętą mogłaby być równie smaczna. Fenomenalne jest połączenie czarnego pieprzu z truskawkami.
Ja podałam z kopytkami