- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Przepis pochodzi z "Nigella Express". Polecam sedecznie te pysza, latwa i szybka w wykonaniu zupe.
Sladniki;
1 kg mrozonej kukurydzy, rozmrozonej
3 cebulki dymki, pokrojone
1 zabek czosnku
35g kaszy manny
1.5 litra wywaru warzywnego (z kostki)
400g solonych chipsow tortilla
200g startego zoltego sera
2 papryczki chili, drobno skrojone
Wykonanie;
Piekarnik nastawic na 200C.
Osaczyc kukurydze, umiescic ja w robocie kuchenym, dodac cebulke dymke, czosnek i kasze manne. Zmiksowac na mus (wystarczy dwukrotnie uruchomic noze miksera). Przelozyc mase do garnka, dodac wywar warzywny i zagotowac. Zmiejszyc ogien i na wolnym ogniu gotowac przez 10 min. Chipsy tortilla umiescic w blaszce i posypac serem zoltym. Umiescic w piekarniku na 5-10 min. Zupe podawac z tortilowymi chipsami.
Sladniki;
1 kg mrozonej kukurydzy, rozmrozonej
3 cebulki dymki, pokrojone
1 zabek czosnku
35g kaszy manny
1.5 litra wywaru warzywnego (z kostki)
400g solonych chipsow tortilla
200g startego zoltego sera
2 papryczki chili, drobno skrojone
Wykonanie;
Piekarnik nastawic na 200C.
Osaczyc kukurydze, umiescic ja w robocie kuchenym, dodac cebulke dymke, czosnek i kasze manne. Zmiksowac na mus (wystarczy dwukrotnie uruchomic noze miksera). Przelozyc mase do garnka, dodac wywar warzywny i zagotowac. Zmiejszyc ogien i na wolnym ogniu gotowac przez 10 min. Chipsy tortilla umiescic w blaszce i posypac serem zoltym. Umiescic w piekarniku na 5-10 min. Zupe podawac z tortilowymi chipsami.