- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
to taki domowy "Nesquick"
tyle ze nie lepiacy sie od cukru i bez chemii, a pewnie tez taniej wychodzi.
1 szkl wody
1 szkl cukru
2/3 szkl kakao
szczypta soli
Wszystko razem wymieszac, zagotowac i mieszajac gotowac do lekkiego zgestnienia ok. 2-5 minut.
Przechowywac w lodowce.
Wszystkie
techniki mieszania dopuszczane. Mozna na sucho, a potem "rozrobic" z odrobina wody, zeby grudki kakao sie rozpadly, albo kakao do goracego syropu... zgodnie z doswiadczeniem wlasnym.
Jesli kakao jest naprawde dobre moze zaistniec potrzeba dodania cukru. W takim wypadku powtornie zagotowac.
Ja robie glownie dla Kuby na sniadanie, ale mozna nasaczac torty, polewac lody i desery...
Jesli mamy uzywac do deserow laska wanilii wskazana do gotowania.
tyle ze nie lepiacy sie od cukru i bez chemii, a pewnie tez taniej wychodzi.
1 szkl wody
1 szkl cukru
2/3 szkl kakao
szczypta soli
Wszystko razem wymieszac, zagotowac i mieszajac gotowac do lekkiego zgestnienia ok. 2-5 minut.
Przechowywac w lodowce.
Wszystkie

Jesli kakao jest naprawde dobre moze zaistniec potrzeba dodania cukru. W takim wypadku powtornie zagotowac.
Ja robie glownie dla Kuby na sniadanie, ale mozna nasaczac torty, polewac lody i desery...
Jesli mamy uzywac do deserow laska wanilii wskazana do gotowania.
Ostatnią edycję dokonał moderator: