- Gru 10, 2007
- 1,309
- 0
- 0
Może komuś jeszcze się przyda
inspirowałam się przepisem Palachinki, a poniżej moje proporcje
200 g świeżej mięty,
500 g cukru,
1 l wody,
sok z jednej cytryny
Wszystkie składniki doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Garnek przykryć i odstawić do nastepnego dnia po czym płyn przefiltrować i zlać do butelek.
Według przepisu syrop należy przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Ja swój zapasteryzowałam i myśle, że powinien wytrzymać nawet kilka miesiecy
O ile wcześniej go nie zużyję
inspirowałam się przepisem Palachinki, a poniżej moje proporcje
200 g świeżej mięty,
500 g cukru,
1 l wody,
sok z jednej cytryny
Wszystkie składniki doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Garnek przykryć i odstawić do nastepnego dnia po czym płyn przefiltrować i zlać do butelek.
Według przepisu syrop należy przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Ja swój zapasteryzowałam i myśle, że powinien wytrzymać nawet kilka miesiecy
Ostatnią edycję dokonał moderator: