Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Szarki - placki z jablkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="JotHa" data-source="post: 47665" data-attributes="member: 75"><p>Moje ulubione z dziecinstwa </p><p></p><p>Ilosci skladnikow 'na oko' zaleza od liczby chetnych i apetytwow.</p><p></p><p>Potrzeba:</p><p>jablka (srednio jedno na osobe)</p><p>jajka (srednio: 1 jajko na 1 jablko)</p><p>maka </p><p>woda</p><p>cukier waniliowy</p><p>proszek do pieczenia (troszeczke)</p><p>ewentualnie cukier (jak jablka kwaskowate)</p><p>olej do smazenia</p><p></p><p>Jajka rozbeltac z woda, maka cukrem i proszkiem. Wyszystko ma miec konsystencje bardziej gesta niz ciasto nalesnikowe. Jablka obrac i zetrzec na tarce na grubych oczkach. Polaczyc z ciastem.</p><p></p><p>Smazyc na rozgrzanej patelni wykladajac lyzka porcje ciasta. Wielkosc placuszkow dowolna. Smazyc dwustronnie.</p><p></p><p>Podawac dowolnie, z cukrem, cynamonem, bez niczego tez sa ok. Smakuja i gorace, jak i przestudzone.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="JotHa, post: 47665, member: 75"] Moje ulubione z dziecinstwa Ilosci skladnikow 'na oko' zaleza od liczby chetnych i apetytwow. Potrzeba: jablka (srednio jedno na osobe) jajka (srednio: 1 jajko na 1 jablko) maka woda cukier waniliowy proszek do pieczenia (troszeczke) ewentualnie cukier (jak jablka kwaskowate) olej do smazenia Jajka rozbeltac z woda, maka cukrem i proszkiem. Wyszystko ma miec konsystencje bardziej gesta niz ciasto nalesnikowe. Jablka obrac i zetrzec na tarce na grubych oczkach. Polaczyc z ciastem. Smazyc na rozgrzanej patelni wykladajac lyzka porcje ciasta. Wielkosc placuszkow dowolna. Smazyc dwustronnie. Podawac dowolnie, z cukrem, cynamonem, bez niczego tez sa ok. Smakuja i gorace, jak i przestudzone. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Szarki - placki z jablkami
Top
Bottom