Maria z Łeby @ 3 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=459251Agusiu dzięki za przepis.![]()
Piekłam kiedyś to ciasto i teraz mi o nim przypomniałaś.![]()
Z dużą nieśmiałością wyznaję, że nazwy ciasta nie znałam.![]()
Maria z Łeby @ 3 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=459251Agusiu dzięki za przepis.![]()
Piekłam kiedyś to ciasto i teraz mi o nim przypomniałaś.![]()
Z dużą nieśmiałością wyznaję, że nazwy ciasta nie znałam.![]()
BeataSz @ 1 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457694Jadlam kiedys u kolezankmi taka wlasnie lana szarlotke, bardzo mi smakowala, dostalam nawet przepis, ale przeszukalam caly dom i nie znalazlam tej karteluszki. Wiem na pewno, ze nie bylo w nim mąki krupczatki i chyba ziemniaczanej też nie. Ale wypróbuję Twój przepis, na pewno też będzie smakowite
No i dzisiaj właśnie znalazłam owy przepis od koleżanki. Wpiszę tu choć przepis różni się od Twojego Agusiu, a jak ktoś uzna, że lepiej założyć oddzielny wątek, to proszę dać znać.
Jabłecznik w cieście biszkoptowym
kostka margaryny-rozpuścić, przestudzić
5 jajek
1 szkl. cukru ( jajka i cukier ubić na puch)
1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do ubitych jajek dodać mąkę z proszkiem wciąż ucierając dodać rozpuszczoną chłodną margarynę. 1/2 Ciasta wylać do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, podpiec ( ok. 20minut). Na podpieczony spód wyłożyć mus jabłkowy i wylać resztę ciasta, dopiekać jeszcze ok pół godziny.
AgusiaSz @ 1 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457911spróbuj Beatko bo pyszna jest![]()
właśnie Kojko co ze zdjęciem![]()
Właśnie robię, nawet specjalnie mąkę krupczatkę kupiłam, bo nigdy jej nie używam.![]()
BeataSz @ 12 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761926No i może rzeczywiście zakalca nie maZdecydowanie nie ma.![]()
I jest piękne!![]()
Joanna @ 12 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761928Zdecydowanie nie ma.![]()
I jest piękne!
Też nie mogę dopatrzeć się tu zakalca.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.