oliweczka @ 28 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=813378o rany, Monsai, ale fotki niesamowite!!!!!!!!!!!!!!!dziękuję-z mżonem ostatnio mamy na szarlotkę manię, trzy razy robiłam pod rząd![]()
![]()
Ela83 @ 8 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=820210hofi, cieszę się bardzo że smakowała szarlotka![]()
też myślę o zapakowaniu jabłek do słoików, tylko jeszcze nie wiem jakich
Kochana, do słojów tylko antonówki. Próbowałam już różne jabłka: lobo, gala, koksa, goldeny, cukrówki, celesta, ligol i inne, ale nic tak nie pachnie i nie smakuje jak szarlotka z antonówkami. Nie wiem jakie są jabłka podobne do antonówek, może ktoś wie i powie. Buka pisała jaki ma sposób na robienie zapasów słoikowych z jabłkami, no i zrobiłam, ale już są zjedzone.
hofi @ 9 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=820598Kochana, do słojów tylko antonówki. Próbowałam już różne jabłka: lobo, gala, koksa, goldeny, cukrówki, celesta, ligol i inne, ale nic tak nie pachnie i nie smakuje jak szarlotka z antonówkami. Nie wiem jakie są jabłka podobne do antonówek, może ktoś wie i powie. Buka pisała jaki ma sposób na robienie zapasów słoikowych z jabłkami, no i zrobiłam, ale już są zjedzone.Hofi- moim zdaniem oprócz antonówek najlepiej nadają się szare renety i tylko tych dwóch używam.![]()
Ciasto krucho-drozdzowe jest przede wszystkim inne w konsystencji.
Sprobuje z tego przepisu upiec placek ze sliwkami.
Mialam genialny przepis z gazety, ktory zgubilam i zapomnialam. Po ponad 10ciu latach ciagle go szukam.
mariaanna @ 9 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=820605Hofi- moim zdaniem oprócz antonówek najlepiej nadają się szare renety i tylko tych dwóch używam.
No właśnie, tych też muszę spróbować! dzięki za podpowiedz![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.