Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agama" data-source="post: 56660" data-attributes="member: 86"><p>Składniki:</p><p>2 i 1/2 szkl mąki</p><p>3/4 szkl cukru</p><p>3 jajka</p><p>3/4 masła roslinnego</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>5 jabłek - dużych</p><p></p><p>Mąkę posiekać z margaryną i proszkeim do pieczenia. Żółtka zmieszać ze śmietaną i cukrem - wlać do mąki - posiekać razem a następnie szybko zagnieść kruche ciasto - włożyc do lodówki na 30 minut. Schłodzone podzielić na dwie części - 3/4 ciasta wylepić spód blaszki lub tak jak ja prodiża - zapiec na rumiano. Jabłka obrać, pokroić na cząstki i udusić, dodać cynamon. Na podpieczony spód wyłożyć przygotowane jabłka na to ubitą pianę z białek, a nestępnie pokruszyc resztę ciasta. Piec do zrumienienia się wierzchu.</p><p></p><p>pzdr, Agama</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agama, post: 56660, member: 86"] Składniki: 2 i 1/2 szkl mąki 3/4 szkl cukru 3 jajka 3/4 masła roslinnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 5 jabłek - dużych Mąkę posiekać z margaryną i proszkeim do pieczenia. Żółtka zmieszać ze śmietaną i cukrem - wlać do mąki - posiekać razem a następnie szybko zagnieść kruche ciasto - włożyc do lodówki na 30 minut. Schłodzone podzielić na dwie części - 3/4 ciasta wylepić spód blaszki lub tak jak ja prodiża - zapiec na rumiano. Jabłka obrać, pokroić na cząstki i udusić, dodać cynamon. Na podpieczony spód wyłożyć przygotowane jabłka na to ubitą pianę z białek, a nestępnie pokruszyc resztę ciasta. Piec do zrumienienia się wierzchu. pzdr, Agama [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Szarlotka
Top
Bottom