- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Szaszłyk z Dutch Oven
2 kg karkówki
4 duże czerwone papryki
500 g pomidorów
3 cebule
sól
Oraz:
3 łyżeczki papryki, po 1 łyżeczce cayenne pieprzu i chili oraz łyżce musztardy
Po garści posiekanej natki pietruszki i selera ( mogą być suszone)
Szpikulce na szaszłyki
Dutch Oven
20 sztuk brykietu
1. Karkówkę kroimy w kawałki ( 4 cm). Pokrojone mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami i nabijamy na szpikulce. Układamy w garnku.
2. Pomidory polewamy wrzątkiem, ściągamy skórę i kroimy w ćwiartki.
3. Paprykę kroimy w plasterki ( 3 mm), a cebulę w ósemki.
4. Na mięso kładziemy pomidory i paprykę, a na górę cebulę. Mocno solimy( ale z umiarem).
5. Rozgrzewamy 20 brykietów do grillowania. Kiedy są już białe 8 z nich wykładamy na dole. Na nich stawiamy garnek, pozostałe 12 układamy na przykrywce.
6. Po trzech godzinach szaszłyki są gotowe.

2 kg karkówki
4 duże czerwone papryki
500 g pomidorów
3 cebule
sól
Oraz:
3 łyżeczki papryki, po 1 łyżeczce cayenne pieprzu i chili oraz łyżce musztardy
Po garści posiekanej natki pietruszki i selera ( mogą być suszone)
Szpikulce na szaszłyki
Dutch Oven
20 sztuk brykietu
1. Karkówkę kroimy w kawałki ( 4 cm). Pokrojone mięso mieszamy z wszystkimi przyprawami i nabijamy na szpikulce. Układamy w garnku.

2. Pomidory polewamy wrzątkiem, ściągamy skórę i kroimy w ćwiartki.
3. Paprykę kroimy w plasterki ( 3 mm), a cebulę w ósemki.
4. Na mięso kładziemy pomidory i paprykę, a na górę cebulę. Mocno solimy( ale z umiarem).
5. Rozgrzewamy 20 brykietów do grillowania. Kiedy są już białe 8 z nich wykładamy na dole. Na nich stawiamy garnek, pozostałe 12 układamy na przykrywce.

6. Po trzech godzinach szaszłyki są gotowe.