- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na delikatnego, nie suchego kurczaka o wyraźnej miętowej nucie, bardzo smacznego. Doskonale smakuja z keczupem i pastą z fety.
1 pierś z kurczaka
1-2 cebule
100 ml jogurtu
1 przeciśnięty ząbek czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka suszonej mięty
1 łyżeczka soli
szczypta kurkumy
Kurczaka pokroić w kostkę i marynować przez godzinę.
Nabić na patyczki do szaszłyków razem z pokrojoną w krążki cebulą. Piec w piekarniku w 220 st. aż będą rumiane.

1 pierś z kurczaka
1-2 cebule
100 ml jogurtu
1 przeciśnięty ząbek czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka suszonej mięty
1 łyżeczka soli
szczypta kurkumy
Kurczaka pokroić w kostkę i marynować przez godzinę.
Nabić na patyczki do szaszłyków razem z pokrojoną w krążki cebulą. Piec w piekarniku w 220 st. aż będą rumiane.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: