Sznycel bawarski*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Smaczna odmiana kotleta schabowego.

sznycel_bawarski.JPG


Potrzebujemy tyle kotletów schabowych, ilu biesiadników.

Na 1 osobę:
1 kotlet schabowy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu

jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Kotlety schabowe rozbijamy. Jedną stronę każdego kotleta smarujemy musztardą, a drugą chrzanem. Panierujemy kotlet w rozmąconym jajku i bułce tartej, po czym smażymy z obu stron na złoto.
 

Załączniki

  • sznycel_bawarski.JPG
    sznycel_bawarski.JPG
    102.4 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy