Sznycle cielęce w pomidorach

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Sznycle cielęce w pomidorach

4 sznycle cielęce,
0,5 l soku z pomidorów,
5 łyżek oliwy z oliwek,
3 łyżki mąki,
2 płaskie łyżeczki cukru,
sól i pieprz do smaku.

Mięso umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać oliwę. Obsmażyć na niej sznycle z obu stron na złoty kolor. Podlać sokiem pomidorowym. Dodać cukier. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby sos zagęścić mąką.
Podawać z frytkami lub ryżem ugotowanym na sypko.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy