Szparagi z nerkowcami i żurawiną

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
28,005
2,348
113
500 g szparagów (najlepiej obu kolorów, ale z jednokolorowych też będzie dobre)
garść nerkowców
garść suszonych żurawin
1-2 łyżki świeżej kolendry
1/2 łyżeczki sumaka*
sól
oliwa
cytryna

Oczyszczone szparagi pokroić na kawałki długości około 5 cm (białe wcześniej obrać). Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi, posolić, dodać nerkowce. Smażyć ze 3-4 minuty, dodać żurawiny i sumak. Smażyć aż szparagi osiągną odpowiadającą nam miękkość. Już na talerzu polać oliwą (jakieś 2 łyżki), skropić cytryną, posypać kolendrą. Można dodatkowo posypać skórką otartą z cytryny.


Przepis powstał jako ciąg modyfikacji tego: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28220.

1_DSC_2346.JPG

*podobno tak to się odmienia, brzmi jakby to coś żywego było
pinggrins.gif
 

Załączniki

  • 1_DSC_2346.JPG
    1_DSC_2346.JPG
    316.7 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy