- Lis 13, 2005
- 9,189
- 2,743
- 113
Przepis Marghe znaleziony na forum Galeria Potraw
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,144977...353.html?wv.x=2
pęczek szparagów
1 solidna łyżka masła
2 łyżki oliwy
szczypta chili w płatkach (niekoniecznie) Ja dodaję i uważam, że dodatek chili bardzo podnosi smak.
sok z 1 cytryny
spora szczypta sumaku
mała szczypta soli
Masło i oliwę rozgrzać na patelni. Dodać chili. Oczyszczone szparagi wrzucić na ową patelnię.
Smażyć 5 minut. Wlać sok z cytryny, dusić kolejną minutę. Lekko posolić i posypać sumakiem.
Błyskawiczne danie, bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,144977...353.html?wv.x=2

pęczek szparagów
1 solidna łyżka masła
2 łyżki oliwy
szczypta chili w płatkach (niekoniecznie) Ja dodaję i uważam, że dodatek chili bardzo podnosi smak.
sok z 1 cytryny
spora szczypta sumaku
mała szczypta soli
Masło i oliwę rozgrzać na patelni. Dodać chili. Oczyszczone szparagi wrzucić na ową patelnię.
Smażyć 5 minut. Wlać sok z cytryny, dusić kolejną minutę. Lekko posolić i posypać sumakiem.
Błyskawiczne danie, bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne.
