Szpinak z mlekiem kokosowym

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,348
1,426
113
Odparowałam, ale takie długo grzane liście szpinaku zazwyczaj bardzo mało przypominają liście. No, właśnie mi wyszło coś podobnego do rzadkiego budyniu. Chyba po prostu inaczej sobie to danie wyobraziłam. Spróbuję jeszcze ze świeżego. Miałam Hortexu, zużyłam połowę czyli tyle ile w przepisie.
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Hazo trudno opisać konsystencję, mój jest taki do nakładania łyżką, spływa z niej "kupkami" (za przeproszeniem), nie tak jak zupa, może spróbuj z tego mrożonego który Ci został, ale rozmroź wcześniej na sicie i dobrze odciśnij, to powinno pomóc.
 

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Izoldo, robię szpinak już tylko wg Twojego przepisu. Dziś też miałam.
icon_smile.gif

Ja robię zawsze ze świeżym. I obowiązkowo z sokiem z cytryny. Szpinak dla mnie musi być dobrze doprawiony solą i z dodatkiem cytryny. Wtedy nie jest taki mdły. Cytryna fajnie podkręca jego smak.
icon_smile.gif
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Evalill, bardzo mi miło
icon_smile.gif
, ale cytryny nie dodam, próbowałam kiedyś i mi niestety takie połączenie nie pasuje.