szpinakowa zupa libanska

kleinschatz

Member
Cze 20, 2010
403
0
0
przepis z czasopisma austriackiego active beauty, dzis testowana, powalila mnie na kolana.
Gotowa w 10 minut.

500-600 g swiezego szpinaku
dobra szczypta cynamonu
niecala lyzeczka mielonego kardamonu
1-2 lyzki posiekanej pietruszki
90 g masla
2 lyzki maki
1 l bulionu z warzyw
500 ml jogurtu, najlepiej owczego

szpinak posiekac poddusic na masle z cynamonem, kardamonem i pietruszka.
Z reszty masla i maki zrobic zasmazke, zalac bulionem , 5 min pogotowac.
Dodac szpinak, podgotowac. Mozna zmiksowac.
Pomieszac z jogurtem i ew. doprawic.

icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
O fajnista zupka i jak dla mnie szpinaczek i bezmięsko. Tylko szpiank mogę dostać wyłącznie mrożony, może być?
Bo musi.