Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Szwedzki Kruchy Chleb z Kminkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 560937" data-attributes="member: 592"><p>tu jest orginał</p><p><a href="http://annesfood.blogspot.com/2007/08/swedish-crisp-bread-with-caraway.html" target="_blank">http://annesfood.blogspot.com/2007/08/swed...th-caraway.html</a></p><p>a tu bardzo wolne tłumaczenie moje</p><p><u><strong>Szwedzki Kruchy Chleb z Kminkiem </strong></u></p><p> </p><p>25 g świeżych drożdży</p><p>500 ml ( 2 filiżanki ) ciepłej wody </p><p>2 łyżeczki soli</p><p>600 ml ( 2 , 4 filiżanki )razowej żytniej mąki </p><p>600 ml ( 2 , 4 filiżanki ) pszennej maki</p><p>2 łyżeczki kminku zmielonego</p><p>2 łyżeczki sezamu </p><p>2 łyżeczki lnu</p><p>Rozkrusz drożdże do miski i dodaje trochę wody . Jak drożdze ruszą ,dodaj wody , oraz resztę składników. Mieszaj rękę albo wyrabiaj robotem kuchennym. Dodaj ekstra mąkę jeżeli to ciasto będzie się kleić. Nie trzeba wyrabiać długo ,ma się tylko nie kleić. Przełóż do miski ,okryj reklamówką foliową i zostaw na godzinę</p><p>Zrób z ciasta gruby wałek ,pokrój na 15 kawałków Każdy wałek cieniutko rozwałkuj Przejedz po cieście guzowatym wałkiem lub podziób gęsto widelcem . W środku małą szklaneczka wytnij otwór</p><p>Piecz od razu na blachach wyłożonych papierem do pieczenia ok 10-12 minut w temp 200-220 stopni</p><p>Fajne chrupiące chlebki</p><p>[ATTACH=full]15923[/ATTACH]</p><p>ja zrobiłam z połowy porcji wyszło mi 8 dużych chrupiących chlebków</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 560937, member: 592"] tu jest orginał [URL="http://annesfood.blogspot.com/2007/08/swedish-crisp-bread-with-caraway.html"]http://annesfood.blogspot.com/2007/08/swed...th-caraway.html[/URL] a tu bardzo wolne tłumaczenie moje [U][B]Szwedzki Kruchy Chleb z Kminkiem [/B][/U] 25 g świeżych drożdży 500 ml ( 2 filiżanki ) ciepłej wody 2 łyżeczki soli 600 ml ( 2 , 4 filiżanki )razowej żytniej mąki 600 ml ( 2 , 4 filiżanki ) pszennej maki 2 łyżeczki kminku zmielonego 2 łyżeczki sezamu 2 łyżeczki lnu Rozkrusz drożdże do miski i dodaje trochę wody . Jak drożdze ruszą ,dodaj wody , oraz resztę składników. Mieszaj rękę albo wyrabiaj robotem kuchennym. Dodaj ekstra mąkę jeżeli to ciasto będzie się kleić. Nie trzeba wyrabiać długo ,ma się tylko nie kleić. Przełóż do miski ,okryj reklamówką foliową i zostaw na godzinę Zrób z ciasta gruby wałek ,pokrój na 15 kawałków Każdy wałek cieniutko rozwałkuj Przejedz po cieście guzowatym wałkiem lub podziób gęsto widelcem . W środku małą szklaneczka wytnij otwór Piecz od razu na blachach wyłożonych papierem do pieczenia ok 10-12 minut w temp 200-220 stopni Fajne chrupiące chlebki [ATTACH=full]15923[/ATTACH] ja zrobiłam z połowy porcji wyszło mi 8 dużych chrupiących chlebków [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Szwedzki Kruchy Chleb z Kminkiem
Top
Bottom