- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
300 g ziemniaków (po obraniu)
1 cebula
1 ząbek czosnku
Kilka łyżeczek chrzanu naturalnego – o ilości każdy musi sam zdecydować. Oczywiście
można dodać świeżo starty ale nie miałam ..
Sól
Pieprz
Cytryna
Wywar – około litra
Jajka ugotowane na twardo
Nieco oleju / oliwy
Ziemniaki pokroić w kostkę, lub plasterki
Cebulę i czosnek posiekać.
W garnku rozgrzać olej/ oliwę. Wrzucić czosnek i cebulę, poddusić przez chwilę. Dodać
ziemniaki, przesmażyć. Zalać wywarem. Gotować ok. 20 minut.
Dodać chrzan, zmiksować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Szybkie, łatwe i rozgrzewające
1 cebula
1 ząbek czosnku
Kilka łyżeczek chrzanu naturalnego – o ilości każdy musi sam zdecydować. Oczywiście
można dodać świeżo starty ale nie miałam ..
Sól
Pieprz
Cytryna
Wywar – około litra
Jajka ugotowane na twardo
Nieco oleju / oliwy
Ziemniaki pokroić w kostkę, lub plasterki
Cebulę i czosnek posiekać.
W garnku rozgrzać olej/ oliwę. Wrzucić czosnek i cebulę, poddusić przez chwilę. Dodać
ziemniaki, przesmażyć. Zalać wywarem. Gotować ok. 20 minut.
Dodać chrzan, zmiksować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Szybkie, łatwe i rozgrzewające
