- Maj 27, 2007
- 1,251
- 8
- 38
2,5 kg udek z kurczaka
200g smalcu
1,5 szkl rosołu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, jarzynka, czosnek granulowany, maggi
Z udek ugotować rosołek, odcedzić, ostudzić, oczyścić z kości. Do gorącego rosołu dodać sporo przypraw, smalec, po czym mieszać do rozpuszczenia, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
Wlać do mięsa i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do pojemników i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja przygotowałam od razem z większej ilości mięsa, przełożyłam do pojemników po 250g i zamroziłam.
200g smalcu
1,5 szkl rosołu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, jarzynka, czosnek granulowany, maggi
Z udek ugotować rosołek, odcedzić, ostudzić, oczyścić z kości. Do gorącego rosołu dodać sporo przypraw, smalec, po czym mieszać do rozpuszczenia, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
Wlać do mięsa i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do pojemników i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja przygotowałam od razem z większej ilości mięsa, przełożyłam do pojemników po 250g i zamroziłam.