- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Czas przygotowania tego pasztetu jest wyjątkowo krótki - zwykle zajmuje nie więcej jak 2 minuty. Potem już tylko pieczenie.
Potrzebujesz:
Foremkę keksową wysmaruj odrobiną oleju, wysyp bułką tartą i wlej tam masę na pasztet.
Włóż do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz 1h.
Smakuje wybornie zarówno próbowany tuż po upieczeniu jak i na zimno. Na zimno jeszcze lepszy.
Kroi się go łatwo w plasterki, jest wilgoty i delikatny.
Potrzebujesz:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 0,25 kg mięsa mielonego
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 duża cebula
- pół selera
- łyżka płaska soli
- łyżeczka solidna pieprzu mielonego
- solidna szczypta gałki muszkatołowej
- solidna szczypta ostrej papryki
Foremkę keksową wysmaruj odrobiną oleju, wysyp bułką tartą i wlej tam masę na pasztet.
Włóż do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz 1h.
Smakuje wybornie zarówno próbowany tuż po upieczeniu jak i na zimno. Na zimno jeszcze lepszy.
Kroi się go łatwo w plasterki, jest wilgoty i delikatny.
Ostatnią edycję dokonał moderator: