Kruszonka:
2 szk. Mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
0,5 szk. Cukru
0,5 kostki margaryny, masła lub palmy
2 łyżki kakao
2 żółtka
Zapach rumowy
Zarobić kruszonkę – rozłożyć na blachę.
Masa Serowa:
1 kg sera (serków homogenizowanych)
1 szk. Cukru (może być puder)
0,5 kostki margaryny (rozpuścić i ostudzić)
3 żółtka
Budyń waniliowy (porcja na 1 l mleka, nie gotować budyniu!! dodawać sproszkowany)
Zapach migdałowy
Piana z 5 białek
Utrzeć żółtka, cukier i margarynę, dodać ser, budyń (w proszku) i zapach. Dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubita pianę i delikatnie wymieszać. Można dodać bakalie. Wylać na kruszonkę. Piec ok. 60 min w temp. Ok. 200 * C.
wkrótce dodam fotki.
2 szk. Mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
0,5 szk. Cukru
0,5 kostki margaryny, masła lub palmy
2 łyżki kakao
2 żółtka
Zapach rumowy
Zarobić kruszonkę – rozłożyć na blachę.
Masa Serowa:
1 kg sera (serków homogenizowanych)
1 szk. Cukru (może być puder)
0,5 kostki margaryny (rozpuścić i ostudzić)
3 żółtka
Budyń waniliowy (porcja na 1 l mleka, nie gotować budyniu!! dodawać sproszkowany)
Zapach migdałowy
Piana z 5 białek
Utrzeć żółtka, cukier i margarynę, dodać ser, budyń (w proszku) i zapach. Dobrze wymieszać. Na końcu dodać ubita pianę i delikatnie wymieszać. Można dodać bakalie. Wylać na kruszonkę. Piec ok. 60 min w temp. Ok. 200 * C.
wkrótce dodam fotki.