- Maj 11, 2008
- 2,416
- 2,349
- 113
Super szybkie i z kilku skladnikow, weganskie, bezglutenowe i bez nabialu. Na szybkiego slodkiego gloda
Sa chrupiace z zewnatrz i maja miekki, lekko ciagnacy sie srodek.
Przepis stad: https://www.powerhungry.com/2018/03/3-ingredient-almond-flour-cookies-vegan-grain-free-paleo/
Skladniki:
- 1 szklanka maki migdalowej (113 g)
- 3 lyzki cukru (lub zamiennika)
- 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 30 ml (1 lyzka) wody
Skladniki wymieszac, wykladac na blaszke porcje ok. lyzki ciasta (ja zrobilam rulonik i pokroilam). Piec w temperaturze 170*C przez ok. 11-13 minut do lekkiego zezlocenia.
Mozna dodac owoce suszone (moje maja troche suszonych wisni), zetrzec skorke z cytryny, zrobic wglebienie i wlozyc tam dzem - co tylko wyobraznia podpowiada
Te moje ciastka maja nieco dziwny ksztalt, ale o szybkosc tu chodzilo, nie o urode
Przepis stad: https://www.powerhungry.com/2018/03/3-ingredient-almond-flour-cookies-vegan-grain-free-paleo/
Skladniki:
- 1 szklanka maki migdalowej (113 g)
- 3 lyzki cukru (lub zamiennika)
- 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 30 ml (1 lyzka) wody
Skladniki wymieszac, wykladac na blaszke porcje ok. lyzki ciasta (ja zrobilam rulonik i pokroilam). Piec w temperaturze 170*C przez ok. 11-13 minut do lekkiego zezlocenia.
Mozna dodac owoce suszone (moje maja troche suszonych wisni), zetrzec skorke z cytryny, zrobic wglebienie i wlozyc tam dzem - co tylko wyobraznia podpowiada
Te moje ciastka maja nieco dziwny ksztalt, ale o szybkosc tu chodzilo, nie o urode