- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Pół szklanki kuskusu, duży pęczek pietruszki zielonej, doniczka mięty, kilka dymek (takich z małym, białym końcem), ze dwa czosnkowe, zielone wąsy (mam w doniczce na oknie czosnek, ale może być też czosnkowy ząbek przeciśnięty przez praskę), sok z cytryny (dużo), duży, mięsisty pomidor, oliwa z oliwek (na oko, kilka łyżek), sól, pieprz
Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu, zieleninę posiekać. Pomidora oskórkować i pozbawić wodnistych gniazd nasiennych, miąższ posiekać. Wymieszać kaszę z posiekaną zieleniną i pomidorem, posolić, popieprzyć, polać oliwą wymieszaną z cytryną, zamieszać. Odstawić na pół godziny, żeby się przegryzło. Jeść.
PS. Mój aparat nadal nie żyje, czyli nie ma zdjęcia.
Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu, zieleninę posiekać. Pomidora oskórkować i pozbawić wodnistych gniazd nasiennych, miąższ posiekać. Wymieszać kaszę z posiekaną zieleniną i pomidorem, posolić, popieprzyć, polać oliwą wymieszaną z cytryną, zamieszać. Odstawić na pół godziny, żeby się przegryzło. Jeść.
PS. Mój aparat nadal nie żyje, czyli nie ma zdjęcia.