Tabbouleh

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Pół szklanki kuskusu, duży pęczek pietruszki zielonej, doniczka mięty, kilka dymek (takich z małym, białym końcem), ze dwa czosnkowe, zielone wąsy (mam w doniczce na oknie czosnek, ale może być też czosnkowy ząbek przeciśnięty przez praskę), sok z cytryny (dużo), duży, mięsisty pomidor, oliwa z oliwek (na oko, kilka łyżek), sól, pieprz

Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu, zieleninę posiekać. Pomidora oskórkować i pozbawić wodnistych gniazd nasiennych, miąższ posiekać. Wymieszać kaszę z posiekaną zieleniną i pomidorem, posolić, popieprzyć, polać oliwą wymieszaną z cytryną, zamieszać. Odstawić na pół godziny, żeby się przegryzło. Jeść.


PS. Mój aparat nadal nie żyje, czyli nie ma zdjęcia.