- Kwi 23, 2006
- 1,690
- 0
- 0
Kiedyś znalazłam, wypróbowałam, jest dobre, więc sie dzielę
Przepis zaczerpnięty z pl.rec.kuchnia
Autor: Lia
Link
Tagliatelle z kremem łososiowym
(4 porcje)
- 500 g makaronu
- 30g masła
- 1 duza cebula, drobno posiekana
- 250 ml smietany
- pol szklanki białego wytrwanego wina
- 2 łyzki posiekanegokoperku
- 2 małe ogóreczki
- 150 g wedzonego łososia pokrajanego w paski
* makaron ugotowac al dente
* roztopiuc masło na patelni, dodac cebule i podsmazyc do zmiekniecie i
zezłocenia
*dolac smietan ei wino, wsypac koperek, gotowac 4 minutki, odstawic w ciepłe
miejsce
* obrac ogórki
* odcedzis makaron, i zpowrotem wrzucic do garnka
*wymieszac z sosem, ogórkiem (pokrajanym na cieniutkieplasterki, takie prawe
przejrzyste) i łososiem
* posypac swiezo zmielonym czarnym pieprzem
* n atalerzu mozn aozdobic oorkiem i koperkiem
Smacznego

Przepis zaczerpnięty z pl.rec.kuchnia
Autor: Lia
Link
Tagliatelle z kremem łososiowym
(4 porcje)
- 500 g makaronu
- 30g masła
- 1 duza cebula, drobno posiekana
- 250 ml smietany
- pol szklanki białego wytrwanego wina
- 2 łyzki posiekanegokoperku
- 2 małe ogóreczki
- 150 g wedzonego łososia pokrajanego w paski
* makaron ugotowac al dente
* roztopiuc masło na patelni, dodac cebule i podsmazyc do zmiekniecie i
zezłocenia
*dolac smietan ei wino, wsypac koperek, gotowac 4 minutki, odstawic w ciepłe
miejsce
* obrac ogórki
* odcedzis makaron, i zpowrotem wrzucic do garnka
*wymieszac z sosem, ogórkiem (pokrajanym na cieniutkieplasterki, takie prawe
przejrzyste) i łososiem
* posypac swiezo zmielonym czarnym pieprzem
* n atalerzu mozn aozdobic oorkiem i koperkiem
Smacznego