Bardzo lekka propozycja makaronowa na cieple dni kiedy nie mamy ochoty na nic ciezkiego
tagliatelle
szparagi zielone
maslo
sol. .pieprz
ser kozi
Maslo roztapiamy w malym rondelku, dodajemy szparagi pokrojone uprzednio na 2 centymetrowe kawalki ( bez zgrubialych koncow), dopawiamy sola i pieprzem i gotujemy tak az beda miekkawe.
Gotujemy makaron, odlewajac do kubka 1/4 szklanki wody( z makaronu). Odlozona wode dodajemy do szparag, dodajemy ugotowany makaron. Makaron przekladamy na talerze i posypujemy pokrojonym w kostke serem kozim, doprawiamy poeprzem do smaku
tagliatelle
szparagi zielone
maslo
sol. .pieprz
ser kozi
Maslo roztapiamy w malym rondelku, dodajemy szparagi pokrojone uprzednio na 2 centymetrowe kawalki ( bez zgrubialych koncow), dopawiamy sola i pieprzem i gotujemy tak az beda miekkawe.
Gotujemy makaron, odlewajac do kubka 1/4 szklanki wody( z makaronu). Odlozona wode dodajemy do szparag, dodajemy ugotowany makaron. Makaron przekladamy na talerze i posypujemy pokrojonym w kostke serem kozim, doprawiamy poeprzem do smaku
Ostatnią edycję dokonał moderator: