- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
Popelnilam wlasnie i zaraz sie dziele przepisem bo pyszna!!
2 lyzki oleju
1 lyzka oleju chili
1 duza cebula w krazki
1 kawalek imbiru drobniutko
1 maly brokul, jego rozyczki
2 marchewki pociete w julien
1 czerwona papryka w kostke
1 zolta papryka w cienkie paseczki
60g mlodziutkiego slodkiego groszku w straczkach, na polowki przekroic
60g tzw. baby-kukurydza, na polowki
dressing:
2 lyzki oliwy
1 lyzka oleju chili
1 lyzka octu ryzowego
sok z jednej limonki
1/2 lyzeczki sosu rybnego
oba oleje rozgrzac na patelni, wrzucic cebule i imbir, przesmazyc az zmieknie
dodac wszystkie warzywa i smazyc al dente
przelozyc do miski i polac wymieszanym dressingiem
podawac na od razu na cieplo lub poczekac do schlodzenia i przegryzienia
*ja dodalam jeszcze soli i pieprzu
2 lyzki oleju
1 lyzka oleju chili
1 duza cebula w krazki
1 kawalek imbiru drobniutko
1 maly brokul, jego rozyczki
2 marchewki pociete w julien
1 czerwona papryka w kostke
1 zolta papryka w cienkie paseczki
60g mlodziutkiego slodkiego groszku w straczkach, na polowki przekroic
60g tzw. baby-kukurydza, na polowki
dressing:
2 lyzki oliwy
1 lyzka oleju chili
1 lyzka octu ryzowego
sok z jednej limonki
1/2 lyzeczki sosu rybnego
oba oleje rozgrzac na patelni, wrzucic cebule i imbir, przesmazyc az zmieknie
dodac wszystkie warzywa i smazyc al dente
przelozyc do miski i polac wymieszanym dressingiem
podawac na od razu na cieplo lub poczekac do schlodzenia i przegryzienia
*ja dodalam jeszcze soli i pieprzu
