- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0

Przepyszna, z magazynu Men's health (z moimi zmianami)

- 3 zabki czosnky drobno posiekane
- kawalek imbiru dlugosci palca, drobno posiekany
- 2 duze bataty (0,8-1kg), pokrojone w kostke
- 1 lyzka curry (dalam Madras)
- 1 lyzka czerwonej pasty curry (uwaga na ostrosc

- 700ml wody lub wywaru warzywnego
- 1 lyzka sosu rybnego
- 2 czubate lyzki masla orzechowego
- sok z 2 limonek
- mleko kokosowe - dalam 400ml, mozna dac wiecej jezeli chce sie rzadsza zupe
1. Czosnek i imbir przesmazyc na oleju. Dodac bataty, curry, paste curry i chwile duscic.
2. Dodac wode, sos rybny i gotowac az bataty zaczna sie robic miekkie. Wtedy dodac sos rybny, maslo orzechowe i sok z limonki gotowac jeszcze chwilke
3. Zmiksowac, dodac mleko kokosowe do pozadanej konsystencji i gotowac jeszcze 3-4 min.
SMACZNEGO